B&B Italia Mart

Mart

De Mart collectie van B&B Italia bestaat uit een serie iconische fauteuils die prachtig te combineren zijn met de overige B&B Italia collecties. Het design is van Antonio Citterio. De meubelen zijn verkrijgbaar in diverse modellen, stoffen en ledersoorten.

Lees het verhaal

Open fotogalerij
S
l
u
i
t

Mart

De Mart collectie van B&B Italia bestaat uit een serie iconische fauteuils die prachtig te combineren zijn met de overige B&B Italia collecties. Het design is van Antonio Citterio. Het unieke design dat Antonio Citterio hierin heeft verworven zorgt ervoor dat de meubelen echte eyecatchers zijn. De meubelen zijn verkrijgbaar in diverse modellen, stoffen en ledersoorten.

Sluit
Antonio Citterio

Ontworpen door:

Antonio Citterio

Antonio Citterio (Meda, 1950) is een bekende Italiaanse meubelontwerper, industrieel ontwerper en architect die werkt vanuit Milaan. Citterio heeft architectuur gestudeerd aan de hogeschool van Milaan en heeft sinds 1972 gewerkt voor veel toonaangevende meubel- en designmerken als Ansorg, B&B Italia, Flexform, Flos, Hackman, Iittala, Hansgrohe, Inda, Pozzi e Ginori, Kartell, Arclinea and Vitra. Citterio heeft zich ook beziggehouden met architectonisch werk en interieurontwerp over de gehele wereld. Ook geeft hij lezingen over de gehele wereld en wordt zijn werk veel tentoongesteld en gepubliceerd. Antonio Citterio heeft meerdere designprijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Compasso d’Oro in 1987 en 1995. Enkele van zijn ontwerpen maken deel uit van de permanente collectie van het MoMA en van het Centre Georges Pompidou in Parijs.

Meer over Antonio Citterio