Nieuw: Baxter – een bijzonder merk vol gewaagde keuzes

Als zich een (nieuw) merk aandient dat gebruik maakt van gedurfde kleuren en interessante materialen, dan houden we dat bij HORA natuurlijk aandachtig in de gaten. Het Italiaanse Baxter is zo’n merk.

Louter leersoorten

Er zijn tal van redenen te noemen waarom dit merk zo bij ons in het oog springt. Ten eerste: de stoffering. Baxter werkt namelijk in feite alleen maar met leersoorten! Dat is best uniek, want de meeste merken maken juist voornamelijk gebruik van allerlei soorten stof en voegen hier en daar alleen een leren detail aan toe.

Het kunstenaarsduo dat achter dit merk zit, pakt het dus anders aan. Van suède en nubuck tot aan allerhande gladde leersoorten: als u op zoek bent naar meubelstukken die voornamelijk van leer gemaakt zijn, bent u bij Baxter aan het juiste adres. Dit blijft overigens niet alleen bij fraaie eettafels- en stoelen, maar u kunt hierbij ook denken aan een zithoek met creatieve fauteuils, een kleed en verschillende accessoires. Daarnaast beschikt het Zuid-Europese merk ook over een outdoorcollectie.

Veel gesteentes, veel luxe

Maar… Er is meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de gewaagde kleuren die ontwerpers Draga Obradovic en Aurel K. Basedow gebruiken? Het creatieve tweetal kiest net zo makkelijk voor turquoise als voor koraal of okergeel en werkt bovendien veel met gesteentes. Zo kan het zomaar voorkomen dat u binnenkort een riante, luxueuze marmeren eettafel bij ons in de showroom ziet staan!

Het bijzondere aan de manier waarop zij dit soort materiaal gebruiken, is de inzet van epoxy, een transparant vulmateriaal dat gepolijst kan worden. Hiermee verharden ze de tafelbladen, om optimale kwaliteit te kunnen waarborgen.

Gewaagde kleurkeuzes

Naast deze fraaie gesteentes, gebruikt het Baxter-duo ook graag hele mooie, glanzende metalen, om op die manier veel van hun ontwerpen aan te kleden met gouden details. Daarnaast maken ze kleurkeuzes waar andere merken – vooralsnog – hun vingers niet aan durven te branden, zoals oker, zalmroze en kiwi- en zeegroen. ‘Vooralsnog’, zeggen we bewust, want als die merken zien hoe goed al deze keuzes uiteindelijk uitpakken, zullen ze in de toekomst misschien ook deze kant op gaan…

Voor een spannende inrichting

Dankzij de komst van Baxter, begin 2019, en de creativiteit die het merk met zich meebrengt, wordt het inrichten van een huis voor ons nog leuker en spannender - en vooruit, ook een stukje makkelijker: zo corresponderen de stalen lampen weer met de details in (bijvoorbeeld) de bankstellen. We nodigen u dan ook graag uit om een kijkje te komen nemen en uzelf onder te dompelen in deze bijzondere, nieuwe collectie.