Geef je zithoek karakter met luxe bijzettafels

2017-01-18

De tijd dat je een bank kocht en daar een massieve salontafel – het liefst een exemplaar met laatjes – voor plaatsen, ligt ver achter ons. In plaats daarvan zien we steeds meer groepjes van kleine luxe bijzettafels. Wij zijn fan, want de bijzettafel is praktisch, opvallend, dynamisch, verrassend én het ideale middel om je zithoek een persoonlijke touch te geven. We vertellen je er graag meer over en laten je natuurlijk de mooiste exemplaren uit onze showroom zien. 

Luxe bijzettafels maken je ruimte licht en speels

Hoewel luxe bijzettafels over het algemeen klein zijn, kiezen we voor de rest van het interieur juist voor groots. Zoals we al eerder schreven: less is more en bigger is better. Je ziet het bijvoorbeeld terug in banken, die worden steeds groter en uitgebreider. Door voor je bank een compositie van kleinere bijzettafels te plaatsen, houd je het verrassend en luchtig. Kies je voor een grote salontafel, dan heb je twee massieve elementen centraal staan, waardoor je het risico loopt dat de ruimte wat zwaar aandoet.

Niet ernaast, maar eróver

Maar je kunt de bijzettafel nog op veel meer plekken kwijt. Wat dacht je van naast de bank? Of nog spannender: erover? Een exemplaar dat zich daar goed voor leent is de Minotti Leger bijzettafel. Door dit tafeltje bij je bank plaatsen heb je je laptop of drankjes altijd binnen handbereik. Open, nuttig, veelzijdig, stijlvol en flexibel: wij snappen wel waarom deze luxe bijzettafel niet aan te slepen is.

Luxe bijzettafel: de Ying Ying Table van Living Divani

Een ander geliefd exemplaar is de de Ying Ying Table van Living Divani, ontworpen door Matthias Hickl. Een vrij lage tafel met decoratieve vorm en bronzen afwerking in de poten. Het glazen blad van 12mm dik heeft een donkere afwerking. 


Luxe bijzettafel: Balancing Boxes van Porro

Mijn persoonlijke favoriet? De Balancing Boxes van Porro. De reeks onregelmatige overlappende kubussen lijken te zweven in de ruimte. Daardoor ontstaat haast een soort sculptuur én is het misschien wel de meest opvallende side table uit onze showroom. Daarnaast zijn de Balancing Boxes ook nog functioneel, want je kunt er prima een krant of een boek in opbergen.

Tip: begin bij de bank

Wij adviseren je om de bank als vertrekpunt te nemen en daaromheen te werken met sidetables. Doordat je de bank leidend laat zijn voor de compositie wordt je opstelling niet alleen functioneel, maar ook verrassend. Een voorbeeld: we zien steeds meer banken waarbij de rugleuning niet volledig doorloopt en er doorkijkjes ontstaan. Zo’n opening is de ideale plek om een bijzettafel te plaatsen.

Op zoek naar luxe bijzettafels? Welkom in onze showroom!

Of het nu gaat om een opstelling voor buiten of een zithoek voor binnen: een compositie gaat het meeste leven als er een duidelijk idee achter zit. Als alles klopt en perfect op elkaar aansluit. Je kunt bij ons daarom niet alleen terecht voor de mooiste designmeubels, we helpen je ook heel graag met ontwerp en advies op het gebied van OUTDOORINTERIOR & SLEEPING. Kom gerust eens langs! Onze showroom is gemakkelijk te vinden, onderaan de snelweg A30, midden in Nederland.