VanJoost Bend the norm

 • VanJoost
 • VanJoost
 • VanJoost
 • VanJoost
 • VanJoost

Joost van Veldhuizen maakt met VanJoost meubels die nèt wat anders zijn dan we gewend zijn. Joost werkt vanuit een werkplaats bij Radio Kootwijk, in een oude schuur genaamd de ‘Utrechtse Loods’. Deze loods is geheel van hout en is in 1940 van Utrecht naar Radio Kootwijk verplaatst. Joost werkt graag op locaties met een verhaal en dat maakt deze werkplaats perfect voor hem. Daar ontwikkelt hij zijn eerste succesvolle product: de 6 meter lange tafel 'Supper'. Joost’s motto is ‘bend the norm’. "Je hoeft geen genoegen te nemen met gewoon, probeer de norm een beetje te buigen".

VanJoost collectie

'HEELGROOT'

VanJoost
'HEELGROOT'

De collectie 'HEELGROOT' doet zijn naam eer aan. VanJoost heeft het blad en poten gereduceerd tot hun essentie. Gemaakt van verschillende soorten gerecycled vurenhout afkomstig uit oude gebouwen. Maatwerk is mogelijk tot een lengte van 6 meter! Combineer hier de matchende banken bij tot maximaal 3 meter lengte en je hebt een zeer indrukwekkend geheel.

details
 • Table HEELGROOT
 • Bench HEELGROOT

'ALTAAR'

VanJoost
'ALTAAR'

Een wel heel bijzondere tafel; de 'ALTAAR' tafel van VanJoost. Een zeer uitgebalanceerde selectie van massief eikenhouten balken gaan in steeds groter wordende vierkanten omhoog met een eindtop van bronze veiligheidsglas. De tafels zijn verkrijgbaar in zowel vierkant als langwerpig en ook een bijzettafel is verkrijgbaar.

details
 • Table ALTAAR

'BALKEN'

VanJoost
'BALKEN'

De tafel 'Balken' van VanJoost is van origine ontworpen als buitentafel maar zal ook binnen zeker niet misstaan. Een prachtige repeterend spel van massief eikenhouten balken zijn strak gemonteerd op een RVS frame. De tafels zijn verkrijgbaar in diverse maten. Maatwerk is eventueel ook mogelijk. Prachtig te combineren met diverse stoelen.

details
 • Table BALKEN

Featured Works

VanJoost
Featured Works

Joost van Veldhuizen is naast productontwerper ook kunstenaar waarbij we in de deze 'Featured Works' collectie bijzondere producten bieden die als ware kunstobjecten generaties lang mee zullen gaan.

details
 • Cradle NOACH
 • Brazier MIKADO
 • Lamp Roest vertical 15
 • Lamp Roest vertical 15 zinc

VANJOOSTTHE STORY

VanJoost liet de bezoeker in 2009 voor het eerst kennismaken met zijn zuivere oog voor vakmanschap, vorm en verhouding. De handgemaakte meubelen karakteriseren een samenspel van kunst en design. De uitzonderlijke designs van VanJoost zorgen voor internationale bekendheid. Zo heeft de tafel 'Heelgroot' en 'Cradle Noach' liefhebbers over de hele wereld. Dankzij de grote kennis van materialen en technieken worden iedere keer weer unieke meubelstukken tot stand gebracht.

 

   Joost van Veldhuizen voert sinds 2012 het houtambacht uit in de
   voormalige timmerwerkplaatsen bij Radio Kootwijk. Na enkele
   opleidingen te hebben gevolgd, maar geen van deze succesvol
   te hebben afgerond, kan hij aan de slag bij een bedrijf dat
   meubels maakt met oude bouwmaterialen. Hier creëert hij zijn
   succesvolle 6 meter lange tafel Heelgroot.

   Zijn collectie handgemaakte meubelen presenteert hij op de
   beurs Meesterlijk design en ambacht. Hier liet hij de bezoekers
   voor het eerst kennismaken met zijn designlabel VanJoost. Zijn
   primeurs tijdens deze beurs waren de wieg 'Noach' en de 
   tafel 'Heelgroot'. Zijn grote kennis van materialen komt
   hier ook weer sterk naar voren. De 'Noach' heeft een
   uitzonderlijk design, waarbij gebruik is gemaakt van harthout
   dat na verlijming is uitgehold tot de uiteindelijke vorm. 

   In alle producten die hij ontwikkelt komt zijn gereformeerde
   achtergrond terug. Joost: ''Religie is mijn drijfveer en al mijn
   producten hebben een religieuze lading. Dat is de erfenis van
   mijn opvoeding.''

 

 

Joost buigt iedere keer weer de norm in zijn producten. Zo is de Heelgroot tafel dankzij haar ongebruikelijke overspanning en uitzonderlijke formaat een uitermate geschikte tafel voor bijvoorbeeld op kantoor of ruim bemeten woonkamers. Hij geeft aan een echte duizendpoot én doener te zijn. Zo is hij momenteel ook bezig met een nieuw project: een sieradenlijn. Deze lijn is wederom gebaseerd op religie. Joost is het meest trots op zijn tafel 'Altaar'. 

 

VanJoost & HORA

Vakmanschap, bijzondere vormgevingen en een unieke combinatie van kunst en design: dit is waar de producten van VanJoost voor staan. De uiteenlopende collecties bieden diverse opties; zo kan de Heelgroot tafel uitgevoerd worden in je eigen gewenste formaat tot maar liefst 6 meter. Tevens bestaat de VanJoost collectie uit diverse accessoires, zoals een vuurkorf en een lamp van roestig staal, wat een stoere uitstraling geeft. VanJoost wil graag meedenken met onze klant en biedt daardoor ook de mogelijkheid tot maatwerk. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en de eigenschappen van de materialen. Ontdek VanJoost bij HORA!

 

VanJoost

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken