Tempur Voel het verschil

 • Tempur
 • Tempur
 • Tempur
 • Tempur
 • Tempur

                        

Het wereldbekende TEMPUR materiaal werd oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’70 in het “Ames” Onderzoekscentrum van NASA. Het materiaal wordt gebruikt om astronauten te ondersteunen tegen de druk bij het opstijgen. De temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen werken beschermend tegen G-krachten. NASA bracht het materiaal op de markt in jaren ’80. Wanneer je eenmaal op TEMPUR hebt geslapen, dan realiseert je je dat er geen ander vergelijkbaar product is. Het temperatuurgevoelige TEMPUR materiaal vormt naar de contouren van je lichaam, ondersteunt deze volledig en vermindert drukpunten waardoor je geniet van meer comfort.

Tempur collectie

Tempur bedtextiel

Dé TEMPUR hoeslakens & kussenslopen

Speciaal voor de matrassen en hoofdkussens heeft Tempur bedtextiel ontwikkeld die ervoor zorgen dat de matras en het hoofdkussen de contouren van het lichaam optimaal kunnen volgen.

details
 • Hoofdkussensloop
 • Hoeslaken
Tempur comfortproducten

Breng meer comfort in je leven

De Tempur comfortproducten zijn ontwikkeld voor verschillende behoeften en activiteiten zodat je kunt genieten van een comfortabele en drukverlagende levensstijl.

details
 • Transit reiskussen
 • Reisset
 • Fietszadeldekje
 • Car comforter
Tempur hoofdkussens

Ondersteun je hoofd en nek net als het lichaam

Door het juiste kussen te kiezen kun je je slaaphouding en de kwaliteit van je nachtrust verbeteren. Tempur kussens bieden optimaal comfort en steun. Bekijk hier welk Tempur kussen het beste bij jou past.

details
 • Symphony
 • Sonata
 • Ombracio
 • Classic

Tempur North

Tempur
Tempur North

Tempur North bedden, welcome to the north!

Het gestroomlijnde ontwerp heeft een zachte en luxe uitstraling en biedt bovendien een hogere instap wat in- en uit bed stappen vergemakkelijkt. Het Tempur comfort is voelbaar en merkbaar in iedere laag van het bed.

details
 • North Continental Standard
 • North Adjustable Standard
 • North Continental Design
 • North Adjustable Design
Tempur bedbodems

De TEMPUR Bedbodem, de beste basis voor een goede nachtrust

Combineer een bedbodem van hoge kwaliteit met je TEMPUR matras om ten volle te kunnen genieten van het uitstekende comfort en de ondersteuning die TEMPUR biedt. Bekijk hier onze bedbodemcollectie.

details
 • Bedbodem Flex 500
 • Bedbodem Flex 2000
 • Bedbodem Flex 4000
 • Bedbodem Flex 3000
Tempur Sensation

TEMPUR Sensation matrassen. EEN ONDERSTEUNEND EN TRADITIONEEL GEVOEL

De Tempur Sensation matrascollectie biedt het vertrouwde gevoel van een traditionele matras in combinatie met het fantastische comfort en ondersteuning van Tempur.

details
 • Matras Sensation 19 cm
 • Matras Sensation 21 cm
 • Matras Sensation Breeze 22 cm
 • Matras Sensation 25 cm

Tempur Cloud

Tempur
Tempur Cloud

TEMPUR Cloud matrassen. EEN ONDERSTEUNEND EN ZACHT GEVOEL

De Tempur Cloud matrassen bieden een innovatieve balans tussen zachtheid en ondersteuning. Het unieke Tempur materiaal is voorzien van een extra zachte comfortlaag waarbij je letterlijk het gevoel hebt op een wolk te liggen.

details
 • Matras Cloud 19 cm
 • Matras Cloud 25 cm
 • Matras Cloud Breeze 22 cm
 • Matras Cloud 21 cm
Tempur Original

TEMPUR Original matrassen. EEN ONDERSTEUNEND EN STEVIG GEVOEL

Hét Orgineel. Het zijn de drukverlagende eigenschappen die de kern vormen van een Tempur Original matras. Een uitstekend comfort en ondersteuning, met een stevig gevoel.

details
 • Matras Original 19 cm
 • Matras Original 21 cm
 • Matras Original 25 cm
 • Matras Original Breeze 22 cm

Tempur Zero G

Tempur
Tempur Zero G

Het TEMPUR® ZERO G BEDSYSTEEM

Met slechts één druk op de knop neemt het TEMPUR® Zero G Bedsysteem in één beweging de ultieme positie aan voor een gevoel van complete gewichtloosheid. Exclusief bij HORA.

details
 • Bedbodem Zero G 400
 • Bedbodem Zero G 330
 • Bedbodem Zero G Curve
Tempur Hybrid

TEMPUR Hybrid matrassen. EEN DRUKVERLAGEND EN STEVIG GEVOEL.

details
 • Hybrid Supreme 21 cm
 • Hybrid Elite 25 cm

tempur the story

 

Slaap Innovatie

In de jaren '70 ontwikkelde NASA een drukabsorberend materiaal in het “Ames” Onderzoekscentrum van NASA. Dit om astronauten te ondersteunen en te beschermen tijdens de lancering naar de ruimte. Wetenschappers werkten aan TEMPUR materiaal voor gebruik in slaapproducten, wat later in TEMPUR productiefaciliteiten geperfectioneerd zou worden. Er zijn immers wel meer uitvindingen van NASA waar we nu dagelijks gebruik van maken, denk bijvoorbeeld aan onze GPS systemen. De temperatuurgevoelige en drukverdelende eigenschappen werkten beschermend tegen G-krachten. NASA bracht het materiaal op de markt in jaren ’80. Wetenschappers van de later samengevoegde bedrijven Fagerdala in Zweden en Dan-Foam, gingen door met de verdere ontwikkeling van het TEMPUR materiaal. Na bijna een decennium ontstond het huidige TEMPUR materiaal voor gebruik in matrassen en kussens.

Vandaag de dag is TEMPUR het enige matras -en kussenmerk onder licentie van de US Space Foundation dat het 'Certified Technology' -zegel mag gebruiken. TEMPUR bouwt voort op haar geschiedenis van innovatie door te blijven verbeteren en nieuwe materialen en producten te blijven ontwikkelen die de beste nachtrust leveren.

 

De uitvinder van het revolutionaire TEMPUR materiaal, NASA.

 

 

Beter slapen komt naar de aarde

De introductie van de TEMPUR producten aan het publiek sloeg onmiddelijk aan. Inmiddels is TEMPUR verkrijgbaar in meer dan 76 landen en dat aantal neemt nog steeds toe. Om de groeiende vraag bij te houden, breidde TEMPUR uit naar Noord-Amerika, bouwde een onderzoeksfaciliteit en een fabriek in Duffield, Virginia en later nog een derde fabriek in Albuquerque, New Mexico. Bovendien zijn de onderzoeksfaciliteit en de fabriek in Denemarken door de jaren heen flink uitgebreid om de stijgende vraag naar TEMPUR over de hele wereld te kunnen beantwoorden.

 

TEMPUR Global Headquarters in Lexington KY USA

 

 

Het TEMPUR Materiaal

TEMPUR is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal wat ontstaat door een ingewikkelde formule wat zeer moeilijk is om te maken. Dankzij een open celstructuur in het schuim vormt het materiaal zich exact naar de contouren van het lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt. TEMPUR matrassen bevatten talloze open cellen die ondersteunen waar dat nodig is en zonder tegendruk. Wanneer TEMPUR niet beslapen wordt komt het materiaal altijd weer terug in haar originele vorm.
 

Het TEMPUR materiaal wordt uitsluitend in de fabrieken van het bedrijf gemaakt en gebruikt in hun producten. De exacte formule is slechts bij een handvol mensen bekend.
 

De TEMPUR matrassen vormen zich, onder invloed van lichaamstemperatuur en gewicht, naar de contouren van het lichaam. Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. Hierdoor vermindert de neiging om te gaan draaien tijdens de nacht in de zoektocht naar een comfortabele, pijnloze slaaphouding.

 

 

 

Slapen op TEMPUR

Zodra je hebt geslapen op een TEMPUR matras en kussen, realiseer je je dat er geen vergelijking is. Het temperatuurgevoelige TEMPUR materiaal vormt zich naar de contouren van het lichaam. Het vemindert het ongemak wat veroorzaakt wordt door drukpunten, door de druk te herverdelen, zodat je direct kunt ontspannen in je meest comfortabele slaaphouding en daar volledig wordt ondersteund. Het is dit evenwicht van uitstekend comfort en superieure ondersteuning wat ervoor gezorgd heeft dat TEMPUR een nummer 1-positie heeft verkregen voor de 'algemene tevredenheid van de klant' en 'algehele kwaliteit van de slaap' in elk van de 12 onderzochte landen.

 

Vertrouwde resultaten

TEMPUR producten worden wereldwijd erkend en gekocht door ziekenhuizen, verpleeghuizen en slaapcentra vanwege het comfort, drukverlaging en superieure ondersteuning dat zij bieden. Tevreden klanten vertellen dat TEMPUR producten voor comfort hebben gezorgd bij het lijden aan rug-, gewrichts- en nekklachten of slaapproblemen. TEMPUR materiaal wordt uitsluitend in eigen beheer geproduceerd, waarbij de producten worden ontwikkeld en getest volgens de hoogste kwaliteitsnormen en allemaal ondersteund zijn door een zeer uitgebreide garantie.

 

TEMPUR wordt erkend en gebruikt door medisch specialisten over de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...werkt drukverlagend

Anders dan een matras met pocketveren, latex of schuim vormt een TEMPUR matras zich naar het lichaam in plaats van andersom. Een TEMPUR matras bevat geen zones en bouwt geen tegendruk op waardoor een gevoel van gewichtloosheid ontstaat. Niet voor niets vindt het TEMPUR materiaal zijn oorsprong in de ruimtevaart!


... is temperatuurgevoelig
TEMPUR bestaat uit open cellen welke zich onder invloed van lichaamstemperatuur en gewicht vormen naar de contouren van het lichaam. Wanneer het matras niet wordt beslapen keert het altijd weer terug naar haar oorspronkelijke vorm.


...optimaliseert de bloedsomloop
Een TEMPUR matras zorgt voor minder drukpunten waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd. Een tintelend gevoel in armen en benen is vanwege de betere drukverdeling dus verleden tijd.


...zorgt voor minder draaien en woelen
Op een matras met tegendruk draait iemand gemiddeld 80 tot 100 keer per nacht, op een TEMPUR matras is dit slechts 17 tot 20 keer per nacht. Dit komt doordat een TEMPUR matras de druk evenredig verdeeld en de bloedsomloop niet beperkt. Hierdoor krijgen de hersenen minder vaak het signaal door dat er gedraaid moet worden.


...biedt een langere en diepere slaap
Bij iedere wisseling van slaaphouding wordt de diepslaap kort onderbroken. Minder draaien en woelen op een TEMPUR matras leidt tot een langere periode van diepslaap waardoor het lichaam meer tijd krijgt zich te herstellen. Het resultaat? Heerlijk uitgerust opstaan!


...vermindert rug-, nek- en schouderklachten
Een TEMPUR matras zorgt ervoor dat de wervelkolom in een anatomisch correcte houding ligt en biedt ondersteuning op de plaatsen waar het lichaam het verlangt. Lichamelijke klachten veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding worden hierdoor verminderd en voorkomen. De producten van TEMPUR worden daarom geadviseerd door maar liefst 75.000 medisch specialisten!

 


 

TEMPUR & HORA 
Al bijna 15 jaar werken wij samen met het succesvolle TEMPUR. Door alle jaren heen zijn we echte TEMPUR fans geworden! De zeer onderscheidende eigenschappen van het TEMPUR materiaal geven onze klanten de mogelijkheid om drukverlagend te slapen op het origineel. Klanten van het eerste uur zien we met regelmaat opnieuw kiezen voor TEMPUR want als je éénmaal gewend bent aan het drukverlagende slapen is de kans groot dat je net als ons een TEMPUR fan wordt. We hebben gedurig klanten met ernstige slaapproblemen die naar ons doorgestuurd worden door hun medisch specialist. Hier in de showroom nemen we dan ook alle tijd om de verschillende TEMPUR producten samen met de klant te testen en te kijken wat het beste bij hem of haar past. Uiteraard hoef je geen problemen te hebben om op TEMPUR te mogen slapen, maar je weet wel zeker dat je met een TEMPUR bed een zeer verantwoorde keuze maakt om je lichaam en geest optimaal te laten ontspannen en herstellen gedurende de nacht, daar zijn we van overtuigd.

We tonen de hele TEMPUR collectie online waar je de producten eventueel ook gelijk kunt bestellen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom om kennis te komen maken met TEMPUR, we vertellen je graag alles over de mogelijkheden, welkom!

 

Tempur
 • TEMPUR - het materiaal

 • TEMPUR - de matrascollecties

 • TEMPUR - de kussencollecties

 • TEMPUR - ontdek de voordelen

 • TEMPUR - ontdek de Sleep Experience Center bij HORA

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken