Slabbinck Home Creations

 • Slabbinck
 • Slabbinck
 • Slabbinck
 • Slabbinck
 • Slabbinck
 • Slabbinck

Het is het jaar 1903 als Hendrik Slabbinck in Brugge start met een gespecialiseerd borduuratelier,  Kunstateliers Slabbinck. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer van Kunstateliers Slabbinck. Mathias Slabbinck en neef Viktor nemen het commerciële luik voor hun rekening, terwijl zus Mirabel de collecties tafel-, bed-, bad- en babylinnen vormgeeft. Na een opleiding aan de textielhogeschool van Gent specialiseerde zij zich aan het ‘Institut de la Mode’ in Parijs. Een bijzondere collectie van maatwerk bedlinnen voor iedere verwende slaper.
 

Slabbinck collectie

Allura

Slabbinck
Allura

De Allura is uitgevoerd in een prachtige stofkwaliteit van 100% satijn katoen. Het is afgewerkt met een subtiele, smalle bourdon die uitgevoerd kan worden in meer dan vijftig verschillende kleuren. Dankzij de bijzondere bourdon krijgt de Allura zowel een strak als chic design. 

details
 • Allura dekbedovertrek
 • Allura kussensloop
 • Allura kussensloop
 • Allura plaid

Abadi

Slabbinck
Abadi

Een schitterende combinatie van verschillende kleuren lint en stoffen: maak kennis met de Abadi collectie van Slabbinck! Het tijdloze design is afgewerkt met een band van stof, met aan weerzijde lint. Dankzij de vele kleuropties kun je de Abadi volledig naar wens creëren. De Abadi kan uitgevoerd worden in diverse afmetingen en kleuren. 

details
 • Abadi dekbedovertrek
 • Abadi kussensloop

Canina

Slabbinck
Canina

Met een combinatie van twee kleuren naar keuze én een lint tussen de naad gestikt, is de Canina een zeer unieke collectie. Het midden kan uitgevoerd worden in een kleur en de rand hier omheen in een andere kleur. Middels het lint (dat in een derde kleur uitgevoerd kan worden) creëer je een prachtig contrast! 

details
 • Canina dekbedovertrekset
 • Canina plaid

Corvus 1016

Slabbinck
Corvus 1016

De moderne Corvus 1016 collectie heeft ongekend veel mogelijkheden. De vier plat opgestikte linten kunnen uitgevoerd worden in vele diverse kleuren, waardoor de Corvus geheel naar eigen smaak is te creëren. De prachtige linten worden zeer nauwkeurig afgewerkt, waardoor de Corvus een uitzonderlijk luxueus design krijgt. 

details
 • Corvus 1016 dekbedovertrekset
 • Corvus 1016 plaid

Jaluk

Slabbinck
Jaluk

Simpel en strak tegelijk... de Jaluk collectie van Slabbinck. Uitgevoerd met een contrasterend lint tussen de rand gestikt. Dankzij de zorgvuldige afwerking kun je zowel het dekbedovertrek als de kussenslopen perfect aan beide zijden gebruiken. Om het geheel af te maken is er ook een bedsprei en plaid verkrijgbaar.

details
 • Jaluk dekbedovertrekset
 • Jaluk plaid

Maca

Slabbinck
Maca

De strak vormgegeven bourdon van 5 mm benadrukt maar weer de verfijnde kwaliteit van Slabbinck. De Maca is verkijgbaar in maar liefst 26 kleuren en wordt uitgevoerd met een bourdon, waarbij keuze is uit maar liefst 42 kleuren. De elegante, rechte lijnen in combinatie met de prachtige bourdon, laat zich vlot in verschillende stijlen integreren. 

details
 • Maca dekbedovertrekset
 • Maca plaid

Sorbe

Slabbinck
Sorbe

De Sorbe is afgewerkt met een band van vier plat opgestikte linten. Deze linten zijn op alle zijden van het bed verwerkt, waardoor dit dekbedovertrek een luxueus design krijgt. Deze tijdloze collectie is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan uitgevoerd worden in ongekend veel kleuren! 

details
 • Sorbe dekbedovertrekset
 • Sorbe plaid

Quelea

Slabbinck
Quelea

De stijlvolle Quelea is ontworpen met 100% Egyptisch gekamd katoen satijn. Middels de fijne siersteek worden linten met plooien verwerkt in de stof. De Quelea collectie kan uitgevoerd worden met zowel horizontale- als verticale linten, die uitgevoerd kunnen worden in allerlei kleuren. 

details
 • Quelea dekbedovertrekset
 • Quelea plaid

Corvus 1018

Slabbinck
Corvus 1018

In tegenstelling tot de Corvus 1016 collectie heeft de Corvus 1018 twee linten die elkaar overlappen. De plat opgestikte, langs de rand genaaide linten kunnen uitgevoerd worden in allerlei kleuren. De linten zijn zeer nauwkeurig afgewerkt, waardoor de Corvus een uitzonderlijk luxueus design krijgt. 

details
 • Corvus 1018 dekbedovertrekset
 • Corvus 1018 plaid

Gizli

Slabbinck
Gizli

De Gizli is dubbelzijdig uitgevoerd met twee kleuren. Hierdoor krijgt de collectie een chique, maar rustige uitstraling. De kleur die wordt gekozen voor de rand rondom het kussen is tevens de kleur van de achterzijde van het dekbedovertrek. De collectie bestaat onder andere uit een dekbedovertrekset, kussens en een bijpassend plaid. 

details
 • Gizli dekbedovertrekset
 • Gizli plaid

Slabbinck THE STORY

Het Slabbinck bedtextiel wordt gekenmerkt door de sobere, tijdloze strakke lijnen die een eenvoudige klasse uitstralen. Het bedrijf heeft ruim 100 jaar ervaring in het Brugse atelier waar de gehele collectie vervaardigd wordt. Naast pure functionaliteit, belichamen de creaties esthetische en culturele waarden. Het exclusieve, hoogstaande bedtextiel van Slabbinck wordt vervaardigd in de kunstateliers van familie Slabbinck. 

 

   Oprichting 
   Dit gerenommeerde bedrijf is in 1903
   opgericht door Hendrik Slabbinck en begon als
   een klein borduuratelier. Het bedrijf is
   inmiddels uitgegroeid tot een internationaal
   textielbedrijf met een ongeëvenaard
   vakmanschap. Als erfgename is Mirabel
   Slabbinck vandaag de dag een expert in het
   gepersonaliseerd en op maat gemaakt
   huislinnen. Het in Brugge gevestigde atelier
   wordt geleid door Mathias Slabbinck, neef
   Viktor en Mirabel Slabbinck. Mirabel richt zich
   voornamelijk op de vormgeving van de
   linnencollecties. Mathias en Viktor richten zich
   daarentegen op de commerciële kant.

 

Mirabel beschouwt de collectie als een bron van inspiratie, als een begin van waar de fantasie van de klant het overneemt. Zij laat zich onder andere inspireren door gesprekken met haar klanten, schilderijen en boeken. Deze inspiratie zet zij om in de uiteindelijke creatie.

Stijlvolle creaties
De uitgebreide Slabbinck collectie bestaat uit stijlvolle vormgevingen en prachtige kleurcombinaties. De creaties vormen een ware 'finishing touch' voor zowel woningen als jachten, chalets en privé-jets. Alle creaties worden vervaardigd uit stoffen van de hoogste en fijnste kwaliteit. De meeste producten worden geweven uit Egyptisch katoen: een heerlijk zacht en bovendien zeer duurzaam materiaal. In de uitgebreide collectie vinden we zowel klassieke, moderne als tijdloze ontwerpen. 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slabbinck & HORA

Het luxueuze bedlinnen van Slabbinck mag uiteraard niet ontbreken in onze collectie. De vele mogelijkheden en bijzondere creaties maakt Slabbinck tot een gewild merk. De vele prachtige collecties zijn gemakkelijk te combineren met onze beddencollecties. We tonen enkele collecties in onze webshop, waar deze eventueel direct besteld kunnen worden. Uiteraard zijn er ook diverse creaties te bewonderen in onze showroom en informeren wij je graag over de kleuropties, materialen en vele andere opties. Ontdek Slabbinck nu bij HORA!

 

Slabbinck
 • Slabbinck - How it's made

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken