Piet Boon Puur en sober

 • Piet Boon
 • Piet Boon
 • Piet Boon

Piet Boon® (1958) is een Nederlands meubel- en interieurontwerper en begon zijn loopbaan als aannemer. 25 jaar later is hij één van de meest spraakmakende Nederlandse ontwerpers. Samen met zijn zakenpartner Karin Meyn leidt hij een ontwerpstudio, een team van architecten en ontwerpers. Daarnaast ontwikkelt en ontwerpt Piet Boon® Studio voor diverse merken uit verschillende branches nieuwe producten.
Piet Boon® ontwerpt ook huizen en complete wijken. In 2006 ontwierp hij een drijvende wijk nabij Almere. Ook ontwerpt hij de wijk rond de nieuwe jachthaven aan de Schelphoek in Hoorn. Vanaf het eerste begin had hij een voorliefde voor ambachtelijke technieken, natuurlijke materialen en bijzondere details.
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot Piet Boon®, een internationaal luxury lifestyle merk en voert Piet Boon® Studio opdrachten over de hele wereld uit. Van luxe privehuizen tot adembenemende beachvilla’s, hotels en resorts tot product designs zoals limited editions voor Land Rover Nederland.

Piet Boon collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

meer filters

kleur

materiaal

formaat ligbed

Filters

Niek

Piet Boon Collection
Niek

De Niek is de eerste outdoorcollectie van Piet Boon. Het oerhollandse design raakt bekend over de hele wereld. Een massief Iroko houten frame met comfortable en waterbestendige kussens geeft ieder terras de stoere designer-look van Piet Boon.

details
 • Anne table low/high
 • Niek fauteuil low/high
 • Niek couch low/high

Lars

Piet Boon Collection
Lars

De Lars outdoor serie van Piet Boon is één van de nieuwste aanwinsten binnen de collectie. De Lars meubelen hebben een monumentale uitstraling en door de ruime afmetingen van deze elementen bieden ze een zeer hoog zitcomfort. De combinatie van strakke en zuivere lijnen met de 'fluffy' kussens maakt deze buitenmeubelen extra bijzonder. 

details
 • Lars armchair
 • Lars couch
 • Lars coffee table
 • Lars daybed

Gijs

Piet Boon Collection
Gijs

Gijs is de naam van de loungecollectie van Piet Boon. Het oerhollandse design raakt bekend over de hele wereld. Een massief Iroko houten frame met comfortable en waterbestendige kussens geeft ieder terras de stoere designer-look van Piet Boon.

details
 • Annet coffee table
 • Gijs lounge fauteuil
 • Gijs daybed
 • Gijs sunlounger

piet boon meet the designer

 

De wereldwijd gekende Nederlandse designer en vakman Piet Boon (1958) heeft een achtergrond in de bouw als opzichter en meester vakman. Met zijn passie voor natuurlijke materialen en een eigenzinnige signatuur in details kwam Piet er steeds meer achter dat hij zijn visie niet tot perfectie kon brengen als hij niet volledig de regie nam over alle facetten van het concept. Hij richtte zijn focus op functionaliteit, comfort, tijdloosheid en duurzaamheid in zijn ontwerpen wat resulteerde in een wereldwijd portfolio van klanten en projecten.

 

 

Karin Meyn

In 1986 kwam Karin Meyn (1961) in het bedrijf als zakenpartner om de creatieve divisie te leiden en in die rol is Karin één van de belangrijkste instrumenten om de Piet Boon stijl in alle finesse door te voeren in elk project of productdesign. De styling van Karin is te herkennen aan de bijzondere materialen en texturen, exact op maat gemaakt voor de klant. Piet en Karin leiden samen een ontwerpstudio, een team van architecten en ontwerpers. Daarnaast ontwikkelt en ontwerpt Piet Boon® Studio voor diverse merken uit verschillende branches nieuwe producten zoals bijvoorbeeld Range Rover.

 

 

Piet Boon Collection

Doordat Piet in zijn projecten steeds vaker tegen het probleem liep dat de inrichting van zijn ontworpen huizen niet mooi genoeg aansloot op zijn visie ontstond een eigen meubellijn met de echte signatuur van Piet Boon. Niet alleen kwamen er producten voor binnen maar ook voor outdoor is een serie meubelen ontworpen om de Piet Boon sfeer ook naar buiten te trekken en zo een complete harmonie te creëeren. Elk meubel van Piet Boon kenmerkt zich door de stoere uitstraling met een tijdloze vormgeving en natuurlijk materiaalgebruik. De kwaliteit is vanzelfsprekend uitzondelijk hoog doordat elk meubel met de hand gemaakt wordt. Het meubilair uit de Piet Boon Collection wordt wereldwijd toegepast in de projecten van Piet Boon, zowel particulier als de zakelijke markt.

 

 • Interview met Piet Boon®

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons