Piergiorgio Cazzaniga Collection of contem porary furniture

 • Piergiorgio Cazzaniga
 • Piergiorgio Cazzaniga

Piergiorgio Cazzaniga (1946) is afgestudeerd in interieur design en heeft een indrukwekkend palmares op zijn naam. Hij tekende voor verschillende vooraanstaande italiaanse meubelproducenten zoals Boffi Cucine, MDF Italia, Poliform en Matteograssi. In 1991 startte hij zijn eigen firma ‘Piergiorgio Cazzaniga Design’. Voor Tribù® ontwierp hij twee collecties: Bird en Vis à Vis.

Piergiorgio Cazzaniga collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

meer filters

kleur

meer filters

materiaal

meer filters

formaat ligbed

Uitvoering

Filters

M1

MDF Italia
M1

De M1 Outdoor collectie van MDF Italia bestaat uit een serie stoelen ontworpen door Piergiorgio Cazzaniga. De frames kunnen gekozen worden in een aluminium gelakte versie of RVS 316. De zittingen zijn uitgevoerd in een gladde kunststof vorm. De stoelen zijn mooi te combineren diverse tafels.

details
 • M1 chair

CTR

Tribù
CTR

De CTR collectie van Tribù kenmerkt zich door de ronde vormen in het design wat deze serie meubelen zeer comfortabel maakt. Het design is van de Italiaanse topontwerper Piergiorgio Cazzaniga die erom bekend staat al het overbodige weg te laten en alleen meubelen te ontwerpen in pure eenvoud met een warme sfeer.

details
 • CTR armstoel
 • CTR clubzetel
 • CTR sofa

Vis à Vis

Tribù
Vis à Vis

De Vis à Vis collectie van Tribù is ontworpen voor de echte liefhebber met oog voor hoogwaardig Italiaans design. De collectie heeft als basis teakhout wat gecombineerd is met gevlochten banden in Canatex of outdoor stoffering.

details
 • Vis à Vis ligbed
 • Vis à Vis armstoel
 • Vis à Vis clubzetel
 • Vis à Vis schommelstoel

Sign

MDF Italia
Sign

Elegant, vloeiend en harmonieus; de Sign collectie van designer Piergiorgio Cazzaniga voor MDF Italia. Een vloeiende lijn van hoogglans gelakt kunststof lijkt bijna te zweven. De Sign collectie biedt eetstoelen, fauteuils en een chaise longue die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Stuk voor stuk prachtige objecten voor elk interieur en een absolute designklassieker voor de liefhebber.

details
 • Sign Filo
 • Sign Baby

Piergiorgio Cazzaniga meet the designer

 

Piergiorgio Cazzaniga is geboren in 1946 in Liss, Italië en zoon van een meubelmaker. In zijn jeugd was hij veel te vinden in de timmerwerkplaats van zijn vader. Hij vergezelde zijn vader actief op de hele weg van vakmanschap: de relatie met klanten, het ontwerp, de keuze van materialen, ontwerp en vervaardiging. Dit zijn jaren van nieuwe ontwikkelingen in Italië, een periode waarin design steeds belangrijker wordt en de realiteit van de industriële productie van meubels is in opkomst. Een nieuw beroep van ontwerper ontstaat. Dit maakt Piergiorgio Cazzaniga zich ervan bewust dat de kenmerken van deze nieuwe vorm van professionele functies en het communiceren van een idee dat nog niet bestaat steeds belangrijker wordt. Zestien jaar later in 1962 werd hij hoofd van het technische bureau van Besana Furniture, waar hij werkte tot 1964, en zijn kennis van elk detail in de productieketen opdeed.

 Na zijn terugkeer ging hij voor twee jaar aan het werk in de werkplaats van zijn vader. Van 1966 tot 1971 was hij hoofd van het Centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling van Boffi keukens. In die jaren draagt hij bij aan de communicatie van het merk Boffi, en aan de presentatie van de producten tot en met de verzorging van de voorbereidingen voor fotoshoots. Ook bedacht hij de Boffi Spaces in winkels en tentoonstellingen.

In 1971 trad hij toe als partner in de studio A&D, waar hij samen met Luigi Massoni producten, stands, showrooms en tentoonstellingen ontwerpt voor een aantal belangrijke Italiaanse bedrijven als Boffi, Poltrona Frau, Nazareno Gabrielli, Poliform, Leek en Matteograssi.

 In 1991 richtte hij zijn eigen studio op: Piergiorgio Cazzaniga Design. Er ontstond eensamenwerking met bedrijven als Leek, Composit, La Palma, Living Divani, MDF Italia , Tribù en Desalto Andreu World. Zijn 'uitgevonden' technieken waren uitgegroeid tot een onderscheidend kenmerk van zijn benadering van design, perfect geïllustreerd door projecten zoals de Mariposa chair, de Bloom chair, geproduceerd in 2000 door Living Divani, de Lips chair, geproduceerd door Dema, die in 2004 bekroond werd met de "Good Design Award" door het Chicago Atheneaum van Design, en de Exa chair, geproduceerd in 2005 door La Palma. Als deze vier projecten uit te drukken waren in resultaten van zijn experimenten zou dat de multiplex stoel M1 zijn, ontworpen voor MDF Italia in 2003. Zijn zoektocht naar eenvoud van montage kwam tot einde met de realisatie van deze stoel die ongekend revolutionair is met een metalen structuur zonder enige lassen. Ook de Lofty-serie, ontworpen voor MDF Italië in 2004, is het resultaat van een totaal nieuw en extreem gebruik van plaatstaal met een gedurfde toepassing van de techniek van rotatiegieten. In 2006 ontwierp Piergiorgio Cazzaniga het modulaire systeem Inside voor MDF Italia en werd bekroond als de "Best System Category", en in 2008, de nominatie voor de "Interior Innovation Award" in Keulen en won hij deze voor het systeem van modulaire sofa's Bora Bora. Piergiorgio Cazzaniga ontwerpt vandaag de dag nog steeds voor bekende topmerken als MDF Italia en Living Divani, maar ook buitenmeubelen voor het outdoor topmerk Tribù.

 

 

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons