Loof Dutch Furniture

  • Loof
  • Loof
  • Loof
  • Loof
  • Loof
  • Loof

De wortels van het Nederlandse Loof liggen in het jaar 1946. Toen onder de naam Treco en later onder de naam Trecompany. Vanaf 2016 gaat dit succesvolle bedrijf verder onder de naam Loof. Loof staat voor werken met hout, voor eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren.

Loof collectie

2Time

Loof
2Time

Ledikant 2Time type 1 180x210 cm (andere maten mogelijk)

€ 1.695,00

details

2Time

Loof
2Time

Ledikant 2Time type 2 180x210 cm (andere maten mogelijk)

€ 2.550,00

details

Twice

Loof
Twice

Ledikant Twice type 1 180x210 cm (andere maten mogelijk)

€ 1.795,00

details

Twice

Loof
Twice

Ledikant Twice type 2 180x210 cm (andere maten mogelijk)

€ 2.200,00

details

Pure

Loof
Pure

Ledikant Pure type 2 180x210 cm (andere maten mogelijk)

€ 1.395,00

details

Edge

Loof
Edge

Nachtkastje Edge 3-laden eiken licht

€ 475,00

details

Edge

Loof
Edge

Ladenkast Edge met 4 laden eiken licht

€ 845,00

details

Edge

Loof
Edge

Ladenkast Edge met 6 laden eiken licht

€ 895,00

details

Tripod

Loof
Tripod

Nachttafel Tripod met afneembaar blad ø42 cm prijs p.st.

€ 325,00

details

Pure

Loof
Pure

Nachtkastje Pure 1 lade gelakt prijs p.st.

€ 395,00

details

loof the story

                                                                                           Ward Van Zandvoort

 

Roots

De wortels van het Nederlandse Loof liggen in het jaar 1946. Destijds onder de naam Treco, later onder de naam Trecompany en sinds 2016 onder de naam Loof en onder leiding van Ward Van Zandvoort. Zijn innovatieve visie op de slaapkamer heeft geresulteerd in een unieke collectie slaapkamermeubelen van natuurlijke materialen met een stoere designuitstraling. Loof staat voor werken met hout, voor eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en een serene geometrie, voor kwaliteit en voor tijdloze ontwerpen die je door de jaren heen zult blijven koesteren. Loof staat voor contact, voor elkaar inspireren en voor ontplooiing. Zoals boombladeren (loof dus) zich ontvouwen en gezamenlijk een geheel vormen, zo ontwikkelen wij ons ook en omringen ons met al even zo inspirerende partijen. Dat is Loof.

 

 

 

Design van Stefan Steenkist

Al van jongs af aan was Stefan Steenkist geïnteresseerd in vormgeving en design. Als puber verdiende hij zijn eerste geld met het ontwerpen en daarna verkopen van sieraden. Na zijn studie op de Design Academy Eindhoven, waar hij in 1994 Cum laude afstudeerde aan de afdeling Mens&Wonen, stortte hij zich direct op de vormgeving van meubelen. Op uitnodiging van Droog Design volgde dat jaar tentoonstellingen van zijn vrije werk in Milaan en Amsterdam. Deze springplank zorgde voor interesse bij verschillende bedrijven en werden zijn verschillende interieurproducten gepresenteerd op Europese beurzen zoals Parijs en Frankfurt.

Zijn eerste meubeldesigns werden in 1997 in productie genomen en gepresenteerd door Meubelindustrie Gelderland waar Jan des Bouvrie als artdirector verantwoordelijk was voor de samenstelling van de collectie. Er volgt een jarenlange nauwe samenwerking: naast stoelen en zitbanken ontwikkelde hij een beddencollectie en opbergmeubelen. Tevens ontwierp hij interieur-accessoires in Azië voor de Westerse markt. Inspirerende werkreizen naar het Verre Oosten zijn een bron van creativiteit voor hem en zijn opdrachtgevers.

Tijdens het ontwerpproces houdt Stefan zich vast aan de wens ‘het antiek voor de toekomst’ te ontwerpen. “Het is mooi werk. Het blijft een uitdaging om een tijdloos model te ‘ontdekken’ dat voor de consument begeerte opwekt en past binnen de mogelijkheden van de producent. Daarnaast moet ik het gevoel hebben dat het meer is dan een functioneel product. Het is streven is niet ‘form follows function’, maar ‘form follows emotion.” De Loof collectie is in nauwe samenwerking met Stefan ontstaan en zijn tijdloze signatuur is dan ook duidelijk te herkennen in de producten.

 

Stefan Steenkist

 

 

Loof & HORA

We zijn altijd op zoek naar vernieuwing in slaapcomfort maar ook in het uiterlijk van de slaapkamer. Om een mooi alternatief te bieden naast het grote aanbod in gestoffeerde bedden hebben we gekozen voor Loof. De bedden zijn puur en modern vorm gegeven en kunnen gecombineerd worden met bijna al onze slaapsystemen. Heerlijk slapen dus in een Loof bed wat er ook nog eens erg fraai uitziet. We bieden de gehele Loof collectie online waar je de producten eventueel ook gelijk kunt bestellen, maar uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom waar we Loof zeer mooi gepresenteerd hebben en waar je alle mogelijkheden kunt bekijken, welkom!

 

 

 

 

 

 

Loof

© 2017 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken