Kris Van Puyvelde Quality, design and comfort

 • Kris Van Puyvelde
 • Kris Van Puyvelde
 • Kris Van Puyvelde

Kris Van Puyvelde is één van de grondleggers en huisdesigner van het outdoor merk Royal Botania. In 1992 beslisten ex-studiegenoten Kris Van Puyvelde en Frank Boschman om in Antwerpen buitenmeubels in teak te importeren vanuit Indonesië. Beide ingenieurs vonden echter de op de markt beschikbare kwaliteit veel te laag en te traditioneel en besloten hun eigen lijn op te starten, gekarakteriseerd door superieur design en kwaliteit. Op die manier werd Royal Botania een feit. Nu, ruim 20 jaar na het ontstaan, telt Royal Botania wereldwijd meer dan 800 medewerkers. Meer dan 50 mensen werken in hun hoofdkwartier bij Antwerpen, waar de goederen uit een 100.000m3 groot magazijn worden opgestuurd naar klanten uit de hele wereld.

 

 

Kris Van Puyvelde collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

meer filters

kleur

meer filters

materiaal

meer filters

formaat ligbed

Filters

Traverse

Royal Botania
Traverse

Stijlvol, inklapbaar en innovatief: dat is wat de Traverse collectie uniek maakt. Dankzij het innovatieve systeem kunnen de tafels eenvoudig ingeklapt worden, waardoor deze ideaal geschikt zijn voor balkons of smalle ruimtes. De Traverse is verkrijgbaar als vierkante, rechthoekige en ronde tafel. Tevens is er een ruime keuze uit materiaal- en kleurafwerkingen, zodat je bijvoorbeeld een moderne maar ook een warme sfeer kunt creëren. Dankzij het innovatieve design zijn de tafels ook gemakkelijk te combineren met de tuinstoelen collecties van Royal Botania.

details
 • Traverse Round Table

Jive

Royal Botania
Jive

De harmonieuze overgang van teakhout naar aluminium creëert een stijlvol en warm design. Het verfrissende design van de stoel zorgt voor een uitnodigende uitstraling. Dankzij de combinatie van materialen kan de diningstoel gemakkelijk gecombineerd worden met diverse eettafels van de Royal Botania collectie. De leuning van de Jive is gemaakt van warm teakhout, wat gestroomlijnd overgaat naar gepoedercoat aluminium. Het zitvlak is vervaardigd uit geweven kunststof, wat een hoog zitcomfort biedt. Daarnaast zijn er diverse kleurafwerkingen mogelijk voor de aluminium poten. Hierdoor kun je je eigen sfeer bepalen met de Jive collectie van Royal Botania!

details
 • Jive Armchair

Zenhit

Royal Botania
Zenhit

De exclusieve Zenhit collectie van Royal Botania is ontworpen door Kris Van Puyvelde en is vervaardigd van de allerhoogste kwaliteit massief plantage teakhout in afgeronde, vloeiende lijnen. De Zenhit lounge collectie bestaat uit verschillende elementen zodat je de opstelling helemaal naar wens kunt samen stellen.

details
 • Zenhit lounge 1-seater
 • Zenhit lounge bench 2-seater module
 • Zenhit lounge bench 3-seater module
 • Zenhit lounge footrest

Alura lounge

Royal Botania
Alura lounge

De Alura Lounge collectie is de logische uitbreiding op de succesvolle Alura collectie van Royal Botania. Het design is van Kris van Puyvelde met een sterke focus op minimalistische lijnen met een hoog zitcomfort. Voor elke manier van ontspannen in de tuin heeft de Alura collectie een passende oplossing.

details
 • Alura lounge 1-seater
 • Alura lounge 2-seater
 • Alura lounge 3-seater
 • Alura lounge footrest

Taboela

Royal Botania
Taboela

De Taboela collectie behoort tot een serie meubelen uit de Red Label collectie van Royal Botania. RVS of gecoat aluminium gecombineerd met veiligheidsglas, ceramic of warm teakhout wat zeer fraai is vormgegeven door Kris van Puyvelde. De stoere, strakke vorm van de poten poten zijn kenmerkend voor deze meubelen. De meubelen zijn volledig weersbestendig dus kunnen het hele jaar buiten blijven. De Taboela tafel collectie is perfect te combineren met de Royal Botania collecties Alura en QT.

details
 • Taboela side table
 • Taboela folding table
 • Taboela table
 • Taboela table

Ninix lounge

Royal Botania
Ninix lounge

Ninix Lounge is de perfecte uitbreiding op de zeer succesvolle Ninix collectie van Royal Botania. Voor elke manier van ontspannen in de tuin heeft de Ninix collectie een passende oplossing. De meubelen hebben als basis een RVS of aluminium frame die voorzien is van Batyline. Gecombineerd met de kussens extra comfortabel en doordat deze serie uit elementen bestaat kun je de opstelling helemaal naar wens samenstellen. De zuivere rechte lijnen van het design zorgen ervoor dat deze meubelen zeer tijdloos zijn en echte klassiekers zijn geworden binnen de buitenmeubelen. De meubelen zijn volledig weersbestendig en kunnen het hele jaar buiten blijven zodat je ook in de winter kunt genieten van het prachtige design van Kris van Puyvelde.

details
 • Ninix Lounge 80 center
 • Ninix Lounge 80 left arm
 • Ninix Lounge 80 right arm
 • Ninix Lounge corner

Zidiz

Royal Botania
Zidiz

De Zidiz collectie van Royal Botania is een ontwerp van Kris van Puyvelde. Een ultradunne aluminium schaal is gemonteerd in een organisch gevormd teakhouten frame die prachtig met elkaar samengaan. De bijpassende tafel is voorzien van een glazen of een Corian blad naar keuze.

details
 • Zidiz armchair
 • Zidiz table
 • Zidiz table
 • Zidiz relax chair

XQI

Royal Botania
XQI

XQI is een prachtige combinatie van warm teakhout met comfortabel Batyline. De stoelen zijn handig stapelbaar en verkrijgbaar in diverse kleuren.

details
 • XQI armchair
 • XQI low relax chair
 • XQI bar chair
 • XQI lounger

kris van puyvelde meet the designer

 

Kris van Puyvelde: van starter tot trendsetter. In de voorbije twintig jaar werd een waar succesverhaal geschreven. Frank Boschman en Kris Van Puyvelde waren studiegenoten in de opleiding industrieel ingenieur. Beiden kozen zij na hun studies voor hout: Kris voerde parket in uit Polen, Frank verpakkingsmaterialen uit Zwitserland. “Tot Frank tijdens een handelsmissie uit Indonesië een exporteur van tuinmeubelen in teak leerde kennen,” gaat Kris Van Puyvelde verder. “Wij hebben toen samen twee containers besteld en enkele verkoopdagen georganiseerd. En dat ging behoorlijk goed. Teakhouten tuinmeubilair stond toen net voor zijn grote doorbraak. Maar de modellen die wij invoerden waren maar heel gewoontjes en de kwaliteit liet te wensen over.” “Wij kunnen dat zelf beter,” vond Kris, en hij ging op zoek naar betere fabrikanten. “Bovendien heeft Kris ook het design in eigen handen genomen, en dat doet hij nog steeds.

 

 

De designs van Kris zijn gericht op het topsegment van de markt. Daarom ook heeft hij de opbrengst van het eerste jaar van Royal Botania volledig geïnvesteerd in een prestigieuze catalogus. Ook de naam Royal Botania is niet toevallig gekozen, het is een naam die klasse, kwaliteit en traditie uitstraalt.” Royal Botania groeide dankzij een doordacht tweesporenbeleid: de verkoop verloopt via de betere tuincentra, de marketing is gericht op consument die zo Royal Botania als topmerk moet leren kennen. De sector van het tuinmeubilair kent geen sterk wisselende mode-trends maar de concurrentie zet toch aan om geregeld met iets nieuws voor de dag te komen. “Wij combineren teak en andere houtsoorten nu ook met metaal, stof of kunstvezels,” zegt Kris. “Maar steeds mikken wij op een eenvoudige vormgeving in combinatie met een ingenieus design én topkwaliteit in de afwerking. Wij hebben intussen onze plek op de markt veroverd en worden door onze collega’s zelfs als een trendsetter beschouwd.” “Ons werk werd steeds complexer” De verkoop van tuinmeubilair is sterk seizoensgebonden. Die schommelingen worden opgevangen door te diversifiëren naar tuinverlichting en badkamermeubilair. Royal Botania werkt al lang niet meer met één invoerder van kant-en-klare teakmeubelen, maar met een netwerk van betrouwbare productiepartners in onder meer Indonesië, Thailand en China waarbij Royal Botania instaat voor de eindmontage. “In één product brengen wij nu vaak onderdelen en componenten van tientallen leveranciers samen,” stelt Kris Van Puyvelde. “Daardoor is onze logistieke keten heel wat complexer geworden.” Nu, ruim 20 jaar na het ontstaan, telt Royal Botania wereldwijd meer dan 800 medewerkers. Meer dan 50 mensen werken in hun hoofdkwartier bij Antwerpen, waar de goederen uit een 100.000m3 groot magazijn worden opgestuurd naar klanten uit de hele wereld.

 

 

 

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons