Jasper Morrison New Simplicity

 • Jasper Morrison
 • Jasper Morrison
 • Jasper Morrison

Jasper Morrison, geboren te Londen in 1959, studeerde op het Royal College of Art in Londen. Daarna studeerde hij verder op de hogeschool van de kunsten in Berlijn. In 1986 starte hij zijn eigen designstudio in Londen en ontwerpt hij naast meubelen ook lampen, accessoires, textiel en zelfs een tram-systeem voor het centrum van Hanover.

Jasper Morrison collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

meer filters

kleur

meer filters

materiaal

formaat ligbed

Filters

Riva

Kettal
Riva

De nieuwe Riva collectie, ontworpen door Jasper Morrison is gepresenteerd op de Salone Del Module beurs i n 2016. Deze collectie creëert een bijzondere sfeer die het plezier van buiten zijn ten goede komt. De constructie van hout wordt verwerkt via een oude manier van houtbewerken, die wordt toegepast op de hele collectie. De uitgebreide collectie omvat onder andere eetstoelen, sofas en eettafels. Deze stevige, robuuste collectie heeft een lichte uitstraling door het gebruik van teakhout. Daarnaast zijn de luxe kussens prachtig afgestemd op het teakhout, waardoor de Riva niet alleen een optimaal zitcomfort biedt maar ook een contrasterende kleurovergang heeft. 

details
 • Riva Armchair

Village

Kettal
Village

De Village collectie van Kettal is ontworpen door Jasper Morrison. Een serie meubelen voor alle outdoor situaties, op het terras voor alle vrienden en familie en van dorpshuis tot grand café. De meubelen zijn zeer praktisch en door de neutrale vorm neemt het niets weg van het mooie landschap.

details
 • Village armchair
 • Village table
 • Village table
 • Village table

Smithfield

Flos
Smithfield

Jasper Morrison heeft met Smithfield een gestyleerde industriele lamp ontworpen voor Flos. De metalen lampkap heeft een functioneel karakter en is daarom makkelijk toepasbaar.

details
 • Smithfield C
 • Smithfield S

Park Life

Kettal
Park Life

De Park Life collectie van Kettal is een nieuw ontworpen klassieker van Jasper Morrison. Het frame is van aluminium en de zitting van comfortabel Porotex. De Park Life is een wijde range van producten die op iedere plek in de tuin tot hun recht komen!

details
 • Park Life diningchair
 • Park Life bench
 • Park Life diningtable
 • Park Life diningtable

Glo-Ball

Flos
Glo-Ball

Het concept achter de Glo-Ball famiilie is, zoals veel ontwerpen van Jasper Morrison, eenvoudig. Zoveel mogelijk licht verspreiden. Dit wordt bereikt door het gebruik van hand geblazen, geëtst, opaal wit glas. Van een afstandje doet de afgeplatte bol je denken aan de maan.

details
 • Glo-Ball Basic
 • Glo-Ball basic
 • Glo-Ball basic
 • Mini Glo-Ball C/W

Jasper Morrison meet the designer

 

Jasper Morrison werd geboren in Londen in 1959, en studeerde Design aan de Kingston Polytechnic Design School, Londen (1979-1982) en The Royal College of Art voor postdoctorale studies (1982-1985)In 1986 richtte hij een Designstudio op in Londen. Zijn werk werd opgenomen in de Documenta 8 tentoonstelling in Kassel in 1987. Het volgende jaar werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan "Design Werkstadt" in Berlijn, Cultuurstad van Europa, waar hij exposeerde bij de DAAD Gallery.


Hij begon met het ontwerpen van producten voor SCP in Londen, de Duitse deurklink producent FSB, het meubelbedrijf Vitra, en de Italiaanse meubelproducent Cappellini. In 1992 ontwierp hij samen met James Irvine voor Cappellini, een verzameling van huishoudelijke voorwerpen in samenwerking met een groep jonge Europese ontwerpers. Hij werkte ook met Andreas Brandolini en Axel Kufus aan een verscheidenheid van projecten, tentoonstellingen en stedenbouwkundige projecten onder de paraplu van Utilism International.

  

In 1994 was Jasper Morrison eregast en hield een tentoonstelling in de Interieur 94 tentoonstelling in België. In 1995 hield hij een solotentoonstelling in Bordeauxs Arc en Rêve Centre darchitecture. Hij begon een adviesbureau met Ustra de Hannover Transportation Authority voor het ontwerpen van een bushalte voor de stad. In 1995 werd Jasper Morrisons kantoor de opdracht gegund voor de nieuwe Hannover Tram, de grootste Europese productie lightrail contract van zijn tijd. Het eerste voertuig werd in juni 1997 aan het publiek gepresenteerd op de Hannover Messe, en bekroond met de IF Transportation Design Prize en de ecologie award.

Meer recente tentoonstellingen en hoogtepunten zijn onder meer: Solotentoonstellingen in de Axis Gallery, Tokyo, voor Flos bij de Yamagiwa Centrum in Tokio en Designer van het Jaar 2000 op de Paris Design Fair.
Recente projecten zijn onder meer het ontwerp van meubilair voor Tate Modern in Londen, "LuxMaster" voor Flos, Folding Air-Chair en Low Air-Table voor Magis, een monografie "Everything but the Walls", gepubliceerd door Lars Müller Publishers, ATM bureau voor Vitra, een lijn van keukenapparatuur voor Rowenta, potten en pannen voor Alessi en een sanitair- en koperwerk range voor Ideal Standard.


Jasper Morrison Ltd is momenteel gevestigd in Londen en Parijs. De designstudio heeft gewerkt en doen dat in de meeste gevallen nog steeds voor de volgende bedrijven:

Alessi Spa, Italië - Alias, Italië - Canon Camera Division, Japan - Cappellini Spa, Italië - Flos Spa, Italië - FSB GmbH, Duitsland - Magis Srl, Italië - Rosenthal AG, Duitsland - Rowenta, Frankrijk - Sony Design Centre Europe - Vitra International AG, Zwitserland - Samsung Electronics, Japan - Ideal Standard (UK ) - Olivetti (Italië) en KETTAL, Spanje.

 

 

 

 

 

 

 • Making of Kettal Park Life - Jasper Morrison

 • Interview Jasper Morrison voor Kettal

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons