Jacco Maris Luxury design lighting

 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris
 • Jacco Maris

De lichtarmaturen van Jacco Maris Design zijn stuk voor stuk unieke objecten die spannende en krachtige designs combineren met subtiele elegantie en sierlijke harmonie. Ieder object is handgemaakt in hun eigen werkplaats, waardoor zowel maatwerk als speciale ontwerpen voor projecten, mogelijk is. Hierdoor kunnen de specifieke wensen van de opdrachtgever tot in de kleinste details worden geïntegreerd. Jacco Maris Design richt zich op het creëren van een maximaal ontwerp uit een minimale hoeveelheid materiaal en maakt hierbij gebruik van diverse kenmerkende elementen. 

Jacco Maris collectie

Benben

Jacco Maris
Benben

De Benben collectie heeft wat weg van een eigentijdse totem dankzij de opstapeling van verschillende elementen. Dit bijzondere lichtsculptuur is mooi op zichzelf maar kan ook gehangen worden in een groep. Deze prachtige armaturen zorgen voor een speelse look en hebben een krachtige uitstraling die tegelijkertijd een subtiele harmonie voortbrengt dankzij de elegante vormen. Dit prachtige kunstwerk is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan geleverd worden in maar liefst zes vrolijke kleuren, die gecombineerd worden met verchroomde of koperen elementen. Dankzij de vele opties kunnen deze lampen uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.
 

details
 • Benben hanglamp type 1
 • Benben hanglamp type 2
 • Benben hanglamp type 3
 • Benben hanglamp type 4

Coco

Jacco Maris
Coco

Een verstild armatuur met een zeer aangenaam lichteffect... maak kennis met de Coco collectie van Jacco Maris Design. De welgevormde verschijning heeft weinig opsmuk nodig en heeft desondanks toch een zeer fraai design. De kracht van dit uitzonderlijke ontwerp zit in het translucente materiaal, wat in het geheel oplicht door het ingebouwde LED-element. Het lichtscupltuur hangt - afhankelijk van de afmetingen - aan twee of drie snoeren die rondom het element zijn bevestigd. De Coco is ontworpen in samenwerking met designer Wesly Boom. De Coco is verkrijgbaar in drie afmetingen: 120, 160 en 200 cm. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Coco suspension lamp

Framed

Jacco Maris
Framed

De geometrische vormen van de Framed collectie worden gemaakt uit een warmgewalst stalen profiel. De architectuur wordt op unieke wijze benadrukt door de lichtlijnen die deze ontwerpen produceren. De verlichting van de Framed is geïntregeerd in het stalen frame van het element. Ze creëren een speels lichtspel op het plafond, de muur of op een werkblad. Dankzij het strakke robuuste design is de collectie breed toepasbaar. De Framed kan geleverd worden in diverse vormen en maten. De elementen zijn afgewerkt met een witte, bronzen of antraciet/zwarte poedercoating. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Framed Circle

Idée Fixe

Jacco Maris
Idée Fixe

De sierlijke Idée Fixe, ontworpen door Jacco Maris Design, is een wonderbaarlijke kroonluchter die zowel klassieke- als moderne vormen met elkaar combineert. De roestvrijstalen armatuur van de Idée Fixe ziet er verrassend anders uit dan je in eerste instantie zou verwachten. De bijzondere combinatie van technieken en materialen komen hier samen en vormen een zachte schaduw van licht. In de dunne stralen stroken is het woord 'kroonluchter' verwerkt, wat zorgt voor een zeer exclusief design. De lamp is verkrijgbaar in maar liefst drie kleuruitvoeringen, waarbij keuze is uit wit, goud en hoogglans gepolijst staal. Deze luxueuze, exclusieve kroonluchter zorgt voor een sfeervolle ambiance in je woonruimte! Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Idée Fixe

Insider

Jacco Maris
Insider

Ondanks dat de Insider gebaseerd is op The Outsider collectie, heeft het toch haar eigen unieke karakter weten te behouden. Vanwege deze reden heeft de lamp dan ook een eigen naam gekregen. De collectie bestaat uit een hanglamp en een wandlamp, welke beide uitgevoerd kunnen worden in diverse kleuren. Zo kan er gekozen worden uit een zwarte poedercoating, witte poedercoating of een aluminium afwerking. Daarnaast kan de hanglamp ook uitgevoerd worden in een bronzen kleur. Dankzij het ingenieuze ophangsysteem kan de Insider in elke gewenste richting gedraaid worden. Tevens kunnen zowel de hanglamp als de wandlamp aangepast worden in hoogte en diepte. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Insider wall lamp
 • Insider suspension lamp

Montone

Jacco Maris
Montone

Uitzonderlijk, modern en tegelijkertijd zeer gracieus... maak kennis met de Montone collectie van Jacco Maris Design! De opvallende continue gebogen elementen worden gemaakt van hoogglans of geborsteld roestvrijstaal en opaline glas. De continue draaiingen worden vervaardigd uit stalen strips die volledig met de hand gevormd worden. De lamp creëert een betoverend effet doordat het licht wordt uitgestoten vanuit het centrum van de lamp en vervolgens wordt gereflecteerd door de fitting. De Montone is verkrijgbaar als hanglamp en als plafondlamp en kan geleverd worden in verschillende afmetingen. Daarnaast is er een ruime keuze uit kleur- en materiaalopties. De Montone lamp is een echte aanwinst voor je interieur en creëert een uitzonderlijk gezellige ambiance! Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. ​Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Montone chandelier oval

Mrs. Q

Jacco Maris
Mrs. Q

Het zorgvuldig ontworpen stalen frame in combinatie met de roobuste leren kap vormen het karakter van de Mrs. Q collectie van Jacco Maris Design. De ogenschijnlijke eenvoud van de basis, haar afwerking in leer en de speciale kleurcombinaties geven deze armatuur een tijdloos design. Iedere ronding van de Mrs. Q is zorgvuldig gekozen om tot de perfecte mix van ruige elegantie te vormen. De bijzondere Mrs. Q collectie bestaat uit een vloerlamp, wandlamp en tafellamp en kan uitgevoerd worden in allerlei kleurcombinaties, van cognac tot donkerbruin en van groen tot zwart! Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. ​Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Mrs. Q wandlamp
 • Mrs. Q vloerlamp
 • Mrs. Q tafellamp

Ode 1647

Jacco Maris
Ode 1647

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ode 1647 een ode aan de luxueuze kroonluchters uit de vroege zeventiende eeuw. Naast de kroonluchters bestaat de colletie uit plafond- en wandlampen. Jacco Maris Design heeft een moderne vertaalslag weten te creëren door bijzondere materialen van nu te gebruiken. Hieruit is een compleet nieuwe vorm ontstaan, waarbij gevlochten koper wordt gecombineerd met vrolijke kleuren voor de kap. De armen zijn afgewerkt met een speciale UV coating en kunnen uitgevoerd worden in drie afwerkingen: zilver, koper of zwart koper. Voor de kap is er keuze uit een ruim scala kleuren, waarbij onder andere gekozen kan worden uit grape, raspberry, chocolat, sand en brick. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. ​Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Ode 1647 wall lamp type 1
 • Ode 1647 wall lamp type 2
 • Ode 1647 ceiling lamp
 • Ode 1647 chandelier type 1

Paraaf

Jacco Maris
Paraaf

Sierlijk en soepel dankzij de decoratieve armaturen in de vorm van retro lampen die worden uitgedrukt in een eigentijds idioom. De lampen zijn gemaakt van roestvrijstaal met bijzondere, gebogen vormen. De in 1998 ontworpen lamp is geconstrueerd in één geheel door middel van een enkele strip van gebogen staal. De interessante verschijning van dit armatuur wordt versterkt door de spanning in het materiaal. De sierlijke strakheid en bijzonder krachtige creatie zorgt ervoor dat de Paraaf een authentiek ornament uitstraalt. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. ​Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.

details
 • Paraaf suspension lamp

Ruban Plié

Jacco Maris
Ruban Plié

De allereerste collectie die is uitgebracht door Jacco Maris... de Ruban Plié. De charmante creatie is gebaseerd op de klassieke kroonluchter en heeft een geheel eigentijds design gekregen. De sierlijke, golvende lijnen in een vernieuwde Art-Nouveau stijl is verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. De lamp kan uitgevoerd worden in maar liefst zes kleur-/materiaalafwerkingen en brengt een sfeervolle ambiance teweeg. Alle lichtsculpturen van Jacco Maris Design worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn handgemaakt door opgeleide specialisten. ​Daarnaast draagt ieder armatuur de figuurlijke handtekening van zijn ontwerper.​

details
 • Ruban Plié chandelier oval

Jacco MarisTHE STORY

   Jacco Maris Design combineert fraai design met complexe
   vormen en krachtige details. Het basisconcept 'van niets 
   iets maken', ligt sinds 1994 ten grondslag aan de ontwerpen
   van de lichtarmaturen van Jacco Maris Design. De stuk
   voor stuk unieke objecten worden verworven uit een
   minimale hoeveelheid materiaal en worden vakkundig
   handgemaakt in hun eigen werkplaats. Het bedrijf weet
   iedere keer weer een krachtig design met een sierlijke
                                                                                              elegantie en harmonie te creëren.


Handelsmerk
De meeste lichtarmaturen van Jacco Maris Design zijn verworven uit staalplaat. Dit is dan ook het belangrijkste handelsmerk van Jacco Maris Design. Echter maakt het bedrijf ook gebruik van roestvrijstaal, gegoten metaal,
zwart staal en messing. Daarnaast worden de materialen niet alleen op zichzelf gebruikt,
maar ook in combinatie met andere materialen, zoals leer en velours.

De opmerkelijke collecties worden allemaal handgemaakt in de eigen werkplaats van het bedrijf. Jacco Maris Design creëert iedere keer weer opmerkelijke creaties. Het bedrijf streeft naar de beste oplossing voor alle technische details en zorgt er niet alleen voor dat het ontwerp functioneel is, maar tegelijkertijd dient als een waar kunstobject. Sinds 2001 worden
de collecties ontworpen in samenwerking met Ben Quadvlieg.

 

   Prachtige creaties
   Alle metalen worden zelf door het bedrijf gebogen en gelast.
   Iedere kromming is zorgvuldig geselecteerd en ontworpen
   om de prachtigste creaties te ontwerpen. Dankzij de
   zorgvuldig gekozen materialen ontstaan steeds weer unieke
   objecten. Zo is bijvoorbeeld de Insider lamp uitgerust met
   een ingenieus ophangsysteem, waardoor deze in elke
   gewenste richting gedraaid kan worden. Of de bijzondere
   Mrs. Q collectie, waarbij gebruik is gemaakt van een
   bijzondere materiaal combinatie. Het stalen frame vormt het
   karakter van de lamp en de lederen kap creëert een perfecte
   mix van ruige elegantie.

   Jacco Maris Design heeft een ruim assortiment
   lichtarmaturen, met keuze uit maar liefst veertien collecties.
   Daarnaast zijn zowel maatwerk als speciale creaties voor
   projecten mogelijk.


Jacco Maris & HORA
Het nieuwe designmerk Jacco Maris Design creëert onderscheidende lichtarmaturen en mogen daarom niet ontbreken in onze collectie. Dankzij het ruime assortiment en de uiteenlopende objecten kunnen de lichtarmaturen van Jacco Maris Design gemakkelijk toegepast worden in zowel klassieke- en moderne interieurs. Daarnaast is ieder lichtsculptuur met de hand gemaakt, waardoor zelfs speciale creaties ontworpen kunnen worden.
De verlichting kan prachtig gecombineerd worden met de vele interieurmerken die wij aanbieden. We informeren je graag over de vele mogelijkheden die dit merk te bieden heeft! Bewonder de nieuwe Jacco Maris collectie nú bij HORA!

 

 

Jacco Maris
 • Jacco Maris: design lighting since 1994

 • Jacco Maris Framed

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken