Fatboy Deleting Dull

 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy
 • Fatboy

In 2002 werd het merk Fatboy in Nederland geïntroduceerd. Ruim 10 jaar na dato blijkt Fatboy een merk dat zich niet in een hokje laat stoppen. De producten zijn groots, oersterk, iconisch en onmisbaar in uiterlijk en functionaliteit. Met een collectie bestaande uit verrassende nieuwkomers en onvergetelijke klassiekers in frisse prints en onverwoestbare fabrics presenteert Fatboy een ongeëvenaarde Home & Outdoor living collectie. Ontdek de Fatboy wereld en ontdek jouw favoriete Fatboy icoon; never a dull moment!

Fatboy collectie

The Original

Fatboy
The Original

The Original zitzak

€ 189,95

details
The Original Stonewashed

The Original Stonewashed zitzak

€ 199,95

details

The Junior

Fatboy
The Junior

The Junior zitzak

€ 139,95

details

The Point

Fatboy
The Point

The Point poef

€ 69,95

details
Edison the Grand

Edison the Grand lamp VERKOCHT

Van € 469,95 € 375,95

details
Edison the Petit

Edison the Petit lamp

€ 64,95

details

The RockCoco

Fatboy
The RockCoco

The RockCoco kroonluchter

€ 499,95

details
The Doggielounge Large

The Doggielounge Large hondenkussen

€ 109,95

details
The Doggielounge Small

The Doggielounge Small hondenkussen

€ 79,95

details
The Buggle-up

The Buggle-up zitzak

€ 289,95

details

fatboy the story

De oorsprong van het Nederlandse merk Fatboy ligt in Finland. Eind jaren negentig had de Finse ontwerper Jukka Setälä een zitzak ontworpen, terwijl hij een CD op had van Fatboy Slim. Daar komt dus de naam Fatboy vandaan. In die tijd probeerde het Finse bedrijf Golla de zitzak op de markt te brengen, wat eigenlijk maar niet goed wilde lukken. Totdat de Brabantse ondernemer Alex Bergman, destijds eigenaar van B&W Clocks, de mogelijkheden zag van deze in zijn ogen unieke zitzak. Zoals Bergman de klokken een ander gezicht had gegeven, zo besloot hij ook de zitzak Fatboy nieuw leven in te blazen. De sfeer rond de zitzak Fatboy was goed, alleen de marketing kon in zijn ogen beter. Hier kreeg hij later hulp bij van Robert Jan Zonneveld. Waar Bergman op creatief gebied uitblonk, was Zonneveld verantwoordelijk voor het zakelijke deel van het bedrijf.

 

De bedenker én ontwerper van de Fatboy zitzak, Jukka Setälä 

 

 

Dé zitzak

Je zou wel kunnen stellen dat de original zitzak van Fatboy de 'godfather' is van alle zitzakken. Alex Bergman blies eind jaren ’90 nieuw leven in de in de vergetelheid geraakte zitzak én introduceerde deze gerestylde zitzak succesvol op de Nederlandse markt, als origineel Fatboy design: een sympathiek ogende, oversized zitzak, met enorm Fatboy label en vreemde naam. Wél gemaakt van de beste kwaliteit stof. De Fatboy the original geeft de Fatboy lifestyle goed weer: sympathiek, tolerant, open, humoristisch en relaxed. Voeg hier de termen zelfbewustzijn, stijlvol en een tikkeltje tegendraads aan toe, en ook JIJ hebt jezelf ondergedompeld in de Fatboy experience.

 

 

 

Fatboy worldwide

Sinds 2002 heeft Fatboy meer dan 1 miljoen zitzakken verkocht, en niet alleen in Nederland. Fatboy is niet alleen in Nederland zeer populair, ook in de rest van de wereld worden de Fatboy producten met een glimlach gewaardeerd. Fatboy heeft tegenwoordig meer dan 70 werknemers wereldwijd, levert aan 60 landen, draait een omzet van zo’n twintig miljoen euro en heeft sinds kort ook een fabriek in de Amerika. Jaarlijks verwachten ze meer dan 150.000 exemplaren van de zitzak Fatboy the original te verkopen. Naast de welbekende zitzak is de Fatboy collectie de laatste jaren enorm uitgebreid met poefen, lampen, hangmatten, kleden, etc.

 

Robert Jan Zonneveld, oprichter en CEO van Fatboy                                        Alex Bergman, oprichter en CEO van Fatboy

 

 

Fatboy & HORA

Fatboy is bij uitstek een merk wat goed in onze collectie past. Het merk neemt het zichzelf niet té serieus en de producten ontstaan vaak uit een spontaan idee. De vrolijke noot die deze producten in onze collectie brengt wordt gewaardeerd door onze klanten. Doordat Fatboy wereldwijd in hoge aantallen verkocht wordt blijven de prijzen symphatiek zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit, want dat blijft immers altijd de belangrijkste beginwaarde. Wij bieden het gehele Fatboy assortiment online aan waar de producten direct besteld kunnen worden en z.s.m. bij je thuis geleverd worden. In onze showroom is een groot deel van de collectie te zien in een vrolijke presentatie wat past bij het merk. Hier kun je de producten zien, voelen en beleven, van harte welkom!

 

 

Fatboy
 • Fatboy making a white loft

 • Fatboy Rockcoco

 • How to assemble a fatboy® Headdemock

© 2017 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken