Eric Kuster Metro politan Luxury

 • Eric Kuster
 • Eric Kuster

Eric Kuster kreeg bekendheid door de vele interieurs die hij creëerde voor internationale sterren en BN’ers in binnen- en buitenland. Daarnaast bepaalde hij smaak en voorkomen van diverse horeca gelegenheden, hotels en publieke ruimten, waaronder de hippe uitgaansgelegenheid Jimmy Woo in Amsterdam en Camp Nou van voetbalclub FC Barcelona. Zijn typerende glamoureuze stijl is gestoeld op ‘metropolitan luxury’, een treffend label voor zijn manier van ontwerpen waarbij hij zich laat inspireren door zijn cosmopolitische reizen en klassiek en modern design. ‘Metropolitan luxury’ is tevens de naam van zijn eigen meubellijn, wat zich vertaald in verleidelijke, comfortabele en luxueuze meubels. Eric is gespecialiseerd in unieke turnkey services, waarbij een interieur totaal gestyled wordt opgeleverd binnen zeer korte tijd. Sinds 2010 kent zijn label twee monobrand stores, in Antwerpen en Ibiza stad.   

Eric Kuster collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

meer filters

kleur

materiaal

formaat ligbed

Filters

Everglades

Borek
Everglades

De Everglades collectie van Borek is ontworpen door Eric Kuster en heeft een stoere uitstraling. Gepoedercoat aluminium is de basis van deze meubelen en kunnen met een gerust hart hele hele jaar buiten blijven. Door het materiaalgebruik zijn deze meubelen ook nog eens licht van gewicht. Het uitgesproken maar toch tijdloze design van deze meubelen geeft een unieke sfeer op het terras. Een zeer comfortabele serie buitenmeubelen met de echte Eric Kuster signatuur om vele zomers van te genieten!

details
 • Everglades lage fauteuil
 • Everglades lage bank

Miami Beach

Borek
Miami Beach

De Miami Beach collectie van Borek is ontworpen door Eric Kuster en heeft een stoere natuurlijke uitstraling. Massief plantage teakhout is de basis van deze meubelen en kunnen met een gerust hart hele hele jaar buiten blijven. Deze collectie heeft voor iedere manier van ontspannen in de tuin een passend meubel. Een zeer comfortabele serie buitenmeubelen met de echte Eric Kuster signatuur om vele zomers van te genieten!

details
 • Miami Beach stoel
 • Miami Beach lage fauteuil
 • Miami Beach lage bank
 • Miami Beach module rechts

Lincoln

Borek
Lincoln

De Lincoln collectie van Borek is ontworpen door Eric Kuster en heeft een warme natuurlijke uitstraling. Gepoedercoate aluminium frames zijn bevlochten met Ardenza rope. Deze collectie heeft voor iedere manier van ontspannen in de tuin een passend meubel. Het uitgesproken maar toch tijdloze design van deze meubelen geeft een unieke sfeer op het terras en door de verschillende elementen is de opstelling naar wens samen te stellen. Een zeer comfortabele serie buitenmeubelen met de echte Eric Kuster signatuur om vele zomers van te genieten!

details
 • Lincoln stoel
 • Lincoln hoekmodule
 • Lincoln middenmodule
 • Lincoln eiland

Eric Kuster meet the designer

 

Voorafgegaan door een korte periode in de mode, begon de carrière van Eric Kuster officieel in de textiel in 1989, toen kwam hij op de positie van creatief en commercieel directeur van de Nederlandse textielfabrikant Chivasso. Zijn passie voor kleur en zijn oog voor verschillende tonen en tinten in de natuur zorgde ervoor dat hij al snel werd opgemerkt door andere stijlkenners en zo kreeg hij de mogelijkheid om een winkel te openen in Laren (NL). Gespecialiseerdend meubelen, verlichting en textiel, maar al snel werd het een totale lifestyle winkel.

 

Internationaal design

Eric was gefascineerd door de pracht en de hoge mate van comfort van een verblijf in top-end internationale design hotels over de hele wereld, en dus ontwikkelde hij al snel een eigen meubellijn en stoffencollectie in die zelfde luxe sfeer. Kuster's passie voor reizen- opgehitst door een groeiende lijst van (internationale) klanten, die een beroep doen op Kuster's kenmerkende stijl van raffinement, glamour en comfort voor het interieur van hun prive- residenties- inspireerde hem om zijn eigen label te beginnen, met de toepasselijke naam: Eric Kuster Metropolitan luxe.

De meeste mensen zullen Eric Kuster herkennen door zijn stijlvolle stand-alone interieurs - uiteraard word zijn werk voor een groot aantal beroemdheden gretig opgepikt door de media - maar wat hem werkelijk markeert is zijn ontwerp imperium, dat bol staat van een perfecte balans tussen klassiek en modern als gevolg van de veelheid van stijlen die hij tegenkomt op zijn reizen. Met zijn gepersonaliseerde interieurs biedt hij een totaalconcept, het hanteren van alles, een complete interieur-metormafose aangevuld met prachtige accessoires.
De Kuster handtekening spreekt een flink aantal commerciële ondernemingen aan, zoals de exclusieve club Jimmy Woo in Amsterdam en de Barcelona Football Club stadion, de 'Nou Camp'.
Een van de meest opvallende onderdelen van het merk Eric Kuster is de villa, gelegen in Crailo, Holland, dat dienst doet als design studio, showroom en af toe zijn woonplaats. Sinds 2008 is het interieur van dit karakteristieke gebouw uit 1950 gerenoveerd door Kuster en is een bestemming geworden waar klanten komen om de atmosfeer te absorberen en inspiratie te vinden.

 

Groei
Recentelijk heeft Eric Kuster showrooms geopend in Amsterdam, Dubai en Moskou, Egypte en Slovenië zullen spoedig volgen. Zijn eerste monobrand winkel, het aanbieden van turnkey diensten evenals zijn meubels en textiel, opende eind 2009 op het Spaanse eiland Ibiza. In 2010 opende de tweede winkel in Antwerpen, België. Uitgever Lannoo publiceerde de eerste monografie van Eric Kuster, Metropolitan Luxury, en de tweede monografie Metropolitan luxe volume II, wordt uitgegeven door Terra Lannoo in 2010. Meer en meer wordt Eric benaderd door meubelfabrikanten om in zijn stijl meubels te ontwerpen voor de consument. Voor het Nederlandse BOREK heeft Eric diverse outdoor collecties ontworpen, tuinmeubelen voor het échte luxe buitenleven.

 

 

 • Metropolitan Luxury van Eric Kuster

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons