Andrei Munteanu From origins to the future

  • Andrei Munteanu

Andrei Munteanu werd geboren en studeerde in Roemenië. Hij focuste eerst op wetenschappen, maar vond daarna zijn artistieke identiteit in verschillende invloeden: Italiaans design, primitieve kunst en Japanse architectuur. Munteanu ontwierp verschillende sofa’s voor MDF Italia en JongForm. In 2004 ontwerpt hij het eerste sofa concept voor Tribù®, ‘Pure Sofa’ dat design herleidt tot de essentie: pure eenvoud en elegantie karakteriseren dit ontwerp.

Andrei Munteanu collectie

bekijk nieuwe collectie toon alles

Filters

categorie

productsoort

kleur

meer filters

materiaal

Filters

Pure Sofa

Tribù
Pure Sofa

Pure Sofa is een modulair loungesysteem en is zeer minimalistisch ontworpen. Het design van Andrei Munteanu heeft gezorgd voor een tijdloos karakter en heeft deze collectie tot één van de klassiekers gemaakt!

details
  • Pure Sofa armstoel
  • Pure Sofa hoekmodule
  • Pure Sofa meridienne links
  • Pure Sofa meridienne rechts

andrei Munteanu meet the designer

 

Andrei Munteanu werd geboren en studeerde in Roemenië. Hij focuste eerst op wetenschappen, maar vond daarna zijn artistieke identiteit in verschillende invloeden: Italiaans design, primitieve kunst en Japanse architectuur. Munteanu ontwierp verschillende sofa’s voor MDF Italia, Tribù en JongForm. In 2004 ontwerpt hij het eerste sofa concept voor Tribù, ‘Pure Sofa’ dat design herleidt tot de essentie: pure eenvoud en elegantie karakteriseren dit ontwerp.

 

 

Andrei Munteanu vond zijn inspiratie over de hele wereld: Italiaans design, 80`s New Wave en de japanse architectuur. De intensieve manier van meningsuiting in design is zijn belangrijkste doel.

Andrei Munteanu ziet het ontwerp als een genre van de kunst. Met één groot verschil: het medium van deze kunst is een object, dat moet worden gebruikt door mensen en wordt industrieel geproduceerd en gecommercialiseerd.

 

 

 

© 2018 hora volg ons op

Maak hier
direct uw keuze

Bezoek onze showroom van 3500 M2

Bereken route

Meer informatie?

Stel een vraag

Afspraak maken?

Afspraak maken

Nu een vraag?

Bel ons